Aardbeien crumble cake


ingrediënten 

Voor de aardbeien  

  • 400g verse aardbeien 
  • 20g kristalsuiker 
  • 30g bloem 
  • Sap van een halve citroen 

Voor de cake

  • 200g zelfrijzend bakmeel 
  • 225g ongezouten roomboter 
  • 130g kristalsuiker + zakje vanille suiker 
  • 50g bruine suiker 
  • 3 grote eieren 
  • 60ml melk 
  • 2 tl bakpoeder 
  • 2 tl vanille aroma 
  • snufje zout 

Voor de crumble 

  • 85g ongezouten roomboter 
  • 100g bloem 
  • 80g kristalsuiker
  • 25g bruine suiker 



Aardbeien crumble cake!!!                           Deze week bakte ik een smeuïge vanille cake met verse aardbeien.                              Bovenop de cake ligt een crumble die zorgt voor een heerlijk krokantje dat het allemaal net wat lekkerder maakt. :)                                        Het is een redelijk simpel recept dus geen excuses om het niet te proberen.




25 min + 55 min  baktijd                                       12 personen 


instructies 

1. Verwarm de oven voor op 180°C 

2. Snij de aardbeien in kleine stukjes en doe ze in een kom. Doe er dan alle ingrediënten bij voor de aardbeien en meng alles goed door elkaar met een lepel.

3. Zet de aardbeien in de koelkast totdat we ze nodig hebben.

4. Doe in een andere kom de bloem, bakpoeder en het zout en meng. Mix dan de boter en suiker totdat het luchtig en wit is. 

5. Doe er dan 1 voor 1 de eieren bij. Voeg het volgende ei pas toe als het eerste volledig is opgenomen. Doe er als laatst nog de vanille aroma bij en mix nog even kort door.

6. Mix dan de helft van de droge ingrediënten bij je boter mengsel. Als het volledig is gemixt doe je de andere helft erbij en mix je het weer door. 

7. Giet dan de melk er nog bij en mix het een laatste keer door elkaar.

8. Vet dan een springvorm in. Doe je beslag in je bakvorm en verdeel de aardbeien over de bovenkant van de beslag. Doe als laatste nog de crumble over de aardbeien.

9. Bak de cake voor 55-60 min.

10. Laat de cake na het bakken eerst 10 min afkoelen in de bakvorm. Daarna laat je hem best volledig afkoelen op een roostertje.

SMAKELIJK! :)


zoet.gebak@gmail.com
je mening is altijd welkom! 
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin