Appel frangipane cake


Ingrediënten 

voor de cake 

  • 190 g ongezouten roomboter 
  • 150 g amandelen 
  • 1 eetlepel kokosolie 
  • snuifje zout 
  • 190 g suiker 
  • 1 zakje vanillesuiker 
  • 5 eieren 
  • 130 g zelfrijzend bakmeel 
  • 2 theelepels vanille-aroma 
  • 1 theelepel kaneel 
  • 1 theelepel amandelextract (optioneel)

voor de appel topping 

  • 1 grote appel
  • 1 eetlepel gesmolten boter 
  • 1 eetlepel suiker 
  • 1 theelepel kaneel 
  • 25 g poedersuiker
  • amandelschaafsel


Springvorm van 22 cm 




Dit weekend was mijn oma jarig en er kan natuurlijk geen verjaardag voorbij gaan zonder een heerlijk gebak.

Mijn oma wilde graag een cake en daarom maakte ik deze super lekkere luchtige frangipane cake met appel.

Best wel makkelijk om te maken maar zeker en vast de moeite om eens te proberen. 

1 uur + 50 min oventijd                                       10 personen 



Instructies 

1. Ik begon met het maken van de amandelpasta. Je kan deze ook in de winkel kopen maar ik maakte hem zelf. Rooster eerst amandelen in een pan voor een paar minuten.

2. Doe dan de amandelen in een mixer en mix ze voor 10 minuten. Doe er dan de kokosolie bij en mix nog even door. (het moet de textuur van een pasta krijgen. Als dat nog niet zo is, kan je nog wat kokosolie toevoegen)

3. Doe dan de suiker, de boter en de amandelpasta in een ruime kom en mix met een handmixer tot het luchtig is. Het gaat ongeveer 3 minuten duren. Doe dan 1 voor 1 de eieren erbij (je kan het tweede ei erbij doen als het eerste volledig is opgenomen).

4. Als alle eieren zijn opgenomen in het beslag kan je de vanille aroma, amandel extract en het kaneel er ook aan toevoegen en nog even kort onder elkaar mixer.

5. Voeg dan de bloem beetje bij beetje bij het beslag en spatel het rustig door zodat het beslag mooi luchtig blijft. Doe er dan nog een snuifje zout bij en spatel het nog even onder elkaar zodat alles goed is gemengd.

6. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet je springvorm in en giet het beslag in de springvorm. Dan kan je beginnen aan je appel topping. Schil en snij je appel in 4 en snij er dunne schijfjes uit. Leg de schijfjes dan over de bovenkant van de cake.

7. Smelt dan je boter en smeer de appel ermee in. Mix in een klein kommetje de kaneel en de suiker en strooi dit ook over de appel.

8. Zet je cake dan voor 50-55 min in de oven. Als de cake klaar is laat je ze eerst 15 min in de vorm afkoelen. Haal dan de cake uit de vorm en laat nog verder afkoelen op een roostertje.

9. Als de cake volledig is afgekoeld kan je er nog een beetje poedersuiker over strooien en eventueel wat amandelschaafsel.

Smakelijk! :)

zoet.gebak@gmail.com
je mening is altijd welkom! 
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin