Appel pudding koeken

Ingrediënten
Voor de bodem
- 310g bloem
- 100g kristalsuiker
- 50g amandelmeel
- 175g ongezouten roomboter (koud)
- 1-2 el melk
- snufje zout
Voor de pudding
- 300 + 60ml volle melk
- 40g pudding poeder
- 2 tl suiker
- 30g ongezouten roomboter
- 1 eigeel
Voor de appel vulling
- 4 appelen
- 50g bruine suiker
- 1tl citroensap
- 1 tl maïzena
- kaneel
Benodigdheden
- vierkante bakvorm 24X24 cm
- bakpapier
- steelpannetje
- oven
Deze heerlijke koeken zijn gemaakt van een krokante amandel bodem.
Daarbovenop zit een laagje pudding en een laagje appel kaneel.
Afgewerkt met een amandel crumble.
60 min baktijd + 60 min 16 repen
Instructies
1. Warm de oven voor op 200°C.
2. Meng in een ruime kom de bloem, suiker, amandelmeel en een snufje zout. Doe de koude boter erbij en meng met je vingertoppen totdat je een zandige structuur hebt.
3. Voeg de melk eraan toe en kneed nog even door. Bekleed je bakvorm met bakpapier en doe de helft van je deeg in de bodem en druk het stevig aan. Doe de andere helft in vershoudfolie en leg het in de diepvries.
4. Zet je bakvorm voor 15 min in de oven en laat daarna afkoelen.
5. Ondertussen kan je al beginnen aan je pudding. Doe 300ml melk in een steelpannetje en breng aan de kook op een middelhoog vuur.
6. Doe in een ander kommetje de rest van de melk, de puddingpoeder en het maïzena en meng dit totdat je geen klonters meer hebt.
7. Als je melk kookt giet je dit bij je puddingpoeder en meng alles goed door. Giet het mengsel terig in je steelpannetje en breng terug aan de kook terwijl je het voortdurend door roert.
8. Na een tijdje gaat je pudding dikker worden (ongeveer 5 min). Haal het pannetje dan van het vuur en doe er de boter bij. Laat het dan 5 min afkoelen en meng dan ook het eigeel erbij.
9. Schil dan je appels en rasp deze. Doe ze dan in een vergiet en laat ze goed uitlekken door ze een beetje aan te duwen. Doe dan de suiker, kaneel, citroensap en de maïzena erbij en meng alles door elkaar.
Verwarm de oven terug voor op 180°C.
10. Verdeel de pudding over de bodem en doe er dan de appelen over. Haal het overige deeg uit de diepvries en rasp dit ook. Strooi het dan bovenop je gebak.
11. Zet het gebak dan voor 45 min terig in de oven.
SMAKELIJK!:)