bokkenpootjes


Ingrediënten 

Voor de koekjes 

  • 3 eieren (eiwit)
  • 170g kristalsuiker 
  • zakje vanillesuiker 
  • 100g amandelmeel
  • 25g bloem
  • Geschaafde amandelen 

voor de crème 

  • 125g boter (kamertemperatuur)
  • 200ml volle melk
  • 30 g poedersuiker 
  • 2 eieren (eigeel)
  • 35g kristalsuiker
  • 15g maiszetmeel
  • 10g boter 
  • vanille aroma / vanille stokje 

Voor de afwerking 

  • 200g chocolade 

Benodigdheden 

  • Ronde spuitmond 
  • spuitzak 






Bokkenpootjes!
Een klassieker deze keer. Een lekker en zacht  koekjes op basis van amandel met een smeuïge vulling en afgewerkt met chocolade.🍫 





40 min + 20 min baktijd                        16-20 bokkenpootjes 


instructies 

1. We beginnen met het maken van de koekjes. Meng het amandelmeel, de bloem en de helft van de suiker in een ruime kom

2. Klop het eiwit, de ander helft van de suiker en het zakje vanille suiker op totdat er stijven pieken ontstaan. 

3. Verwarm ondertussen de oven voor op 175°C 

4. Doe in 3 delen het amandelmengsel bij het eiwit en spatel het onder elkaar zodat het luchtig blijft. Doe je beslag in een spuitzak met ronde spuitmond.

5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit staafjes die ongeveer even groot zijn. (5-7cm)

6. Kruimel dan je amandelschaafsel in kleine stukjes en strooi het op elk koekjes. Zet de koekjes voor 15-20 min in de oven. 

7. Ondertussen kan je beginnen aan de vulling. Klop de boter en de poedersuiker op tot een egale crème. Doe dan de melk in een pan en voeg er de vanille aan toe. 

8. Zet de pan op het vuur en laat het zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en laat de vanille even in de melk trekken. Doe ondertussen de suiker, maiszetmeel, eigeel en een eetlepel warme melk in een kommetje en roer goed.

9. Breng de melk terug aan de kook. Als de melk kookt doe je de helft van de melk bij je eigeelmengsel. Roer dat goed door elkaar en schenk terug in de pan. Breng het een laatste keer aan de kook terwijl je er in blijft roeren.

10. Als je crème dikker is geworden haal je je pannetje van het vuur en verplaats je de crème naar een ander kommetje. Doe er vervolgens verhoudfolie over e laat afkoelen in de frigo of gewoon op je aanrecht.

11. Als je koekjes klaar zijn haal je ze samen met het bakpapier meteen van de bakplaat zodat ze kunnen afkoelen. 

12. Als je banketbakkersroom is afgekoeld voeg je hem in delen bij je poedersuiker mengsel terwijl je het opklopt. Doe het dan in een spuitzak.

13. Pak 2 koekjes die mooi op elkaar passen en spuit op de ene helft een royale laag crème. Doe de andere helft er boven op en herhaal dit totdat alle koekjes op zijn.

14. Smelt dan de chocolade. domper de uiteindes van de bokkenpootjes in chocolade en laat de chocolade hard worden. 


zoet.gebak@gmail.com
je mening is altijd welkom! 
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin