Krokante bruine suiker appelcake met kaneel


Ingrediënten 
  • 90g bruine suiker 
  • 2 eieren 
  • 1-1/2 tl kaneel
  • 100g suiker
  • 120g ongezouten roomboter 
  • 120ml melk
  • 195g bloem
  • 2 tl bakpoeder 
  • 1 appel
  • 2 tl vanille aroma 





Deze week stond deze geweldige appelcake met bruine suiker en kaneel op de planning. Ik maakte er een krokante topping over van bruine suiker en kaneel.

De cake was binnen de dag op. Hij is helemaal geweldig! Nooit gedacht dat zo een simpele cake zo lekker kan zijn


25 min + 50 min oventijd                           10 personen 



Instructies 

1. Verwarm de oven voor op 175° 

2. Klop dan de eieren en de kristalsuiker op. Smelt ondertussen de boter en laat deze een klein beetje afkoelen. As de eieren en de suiker ca 2 minuten zijn gemixt kan je de boter erbij doen.

3. Roer weer even kort door en doe dan de melk en de vanille aroma erbij. Zeef dan de bloem en de bakpoeder door het beslag en mix een paar minuten goed door.

4. Schil en snij dan de appel in kleine blokjes en roer deze door het beslag met eventueel nog een klein beetje kaneel.

5. Vet de bakvorm dan in met een klein beetje boter en leg dan in de lange weg een stukje bakpapier in de vorm. En vet dat dan ook nog een heel klein beetje in.

6. Meng dan in een kommetje de bruine suiker en het kaneel door elkaar. 

7. Doe dan 2/3 van het beslag in de bakvorm en doe daar ook 2/3 van het suiker mengsel over. Dan kan je het resterende beslag erover doen en ook de rest van het suiker mengsel.

8. Pak dan een mesje en maak een zigzag beweging door de cake zodat er een patroontje in komt. Zet de cake dan ca 50min in de oven.

9. Als de cake klaar is laat je hem nog 10 minuutjes in de vorm afkoelen en daarna nog laten afkoelen op een roostertje.

Smakelijk!


zoet.gebak@gmail.com
je mening is altijd welkom! 
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin