Cakesicles


Ingrediënten 

Voor de cake 

  • 200g ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
  • 200g zelfrijzend bakmeel 
  • 180g suiker 
  • 4 eieren 
  • 1 zakje vanille suiker 
  • snufje zout 
  • 2 tl vanille aroma 
  • 1 tl bakpoeder 

Voor de botercrème

  • 220g ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
  • 120g poedersuiker 
  • 1 el melk 
  • 1 tl vanille aroma 

voor de afwerking 

  • 400g chocolade 
  • 50g witte chocolade 
  • (decoratie)


Cakesicles houder, houten stokjes 




Wat is er nog beter dan cake? Cake met chocolade!!

Deze keer heb ik voor jullie deze leuke cakesicles gemaakt het is super fijn om te maken en echt totaal niet moeilijk.

Het duurt wel even om ze te maken maar dat ben je zo vergeten als je ze proeft


60min + 70 min wachten                                    15 cakesicles 







instructies 

1. Doe de boter en de suiker in een ruime kom en klop het op totdat het licht en romig word. (dit kan ongeveer 5min duren)

2. Verwarm de oven voor op 175°C

3. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het eerste volledig is opgenomen. Als alle eieren zijn gemengd kan je de vanille aroma en het zout toevoegen.

4. Doe dan de bloem er in kleine delen bij en spatel het onder de rest van het beslag. Als laatst doe je de bakpoeder erbij en meng je nog even kort door.

5. Vet een bakvorm in en doe het deeg in de vorm. Zet in de oven en bak voor 60min.

6. Ondertussen kan je de botercrème maken. Doe de boter en de poedersuiker in een kom en klop romig. Als het volledig is opgeklopt voeg je de melk en vanille aroma toe en meng nog even kort door.

7. Als de cake volledig gebakken is laat je hem volledig afkoelen. Als de cake koud is breek je hem in stukken en mix je het tot kruimeltjes.

8. Voeg dan de botercrème toe en mix het volledig onder de cake. Als de crème volledig onder de cake zit kan je de vormpjes beginnen vullen.

9. Doe de vormpjes half vol en steek dan het stokje erinµ; Als het stokje erin zit vul je de rest van de vorm met het deeg.

10. Als alle vormpjes gevuld zijn zet je de cakesicles voor 20min in de diepvries. Ondertussen kan je de chocolade smeten (dit kan je best au bain marie doen).

11. Doe de chocolade in een smal glas en laat het een klein beetje afkoelen. Dip de cakesicles in de chocolade en laat het een beetje uitdruppen terwijl je het ondersteboven houdt.

12. Leg de cakesicles op een bord en dan in de frigo. Smelt de witte chocolade en doe het in een spuitzak met een hele kleien spuitmond. Haal de cakesicles uit de frigo en spuit er lijntjes over.

13. Doe er eventueel nog wat decoratie over en leg ze nog 10min in de frigo en klaar!!


SMAKELIJK! :)

zoet.gebak@gmail.com
je mening is altijd welkom! 
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin