Chocolade Bananenbrood


ingrediënten

  • 3 bananen (rijpen bananen)
  • 3 eieren 
  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 50 g havermeel of amandelmeel
  • 2 eetlepels agave of honing 
  • 1 el cacao poeder 
  • 70 g chocolade (in kleine stukjes)
  • 1 tl kaneel 
  • 1 tl bakpoeder 
  • 1 tl vanille aroma 
  • snufje zout 




Dit weekend heb ik nog eens bananenbrood gemaakt omdat ik het echt super lekker vind en het is zo snel klaar.

Zo een lekkere gezonde snack is altijd goed!





20min + 50 min oventijd                                        10 plakjes 


ingrediënten 

1. Prak eerst 2 bananen zo goed mogelijk zodat je een soort van papje krijgt. Doe er dan de eieren bij en roer alles goed door elkaar.

2. Doe er dan beetje bij beetje je bloem en havermeel bij en meng alles goed door elkaar. Dan doe je nog je vanille aroma, bakpoeder, kaneel en het snufje zout bij en raar je nog een laatste keer goed door.

3.  verwarm je oven voor op 175°C.

4. Pak dan je chocolade en snij die in kleine stukjes. (als je chocolade druppels hebt kan je die ook gebruiken)

5. Verdeel je beslag dan in 2 delen en doe bij 1 heft de cacao poeder en de chocolade stukjes. Roer dit door elkaar. Vet dan je cakevorm een klein beetje in.

6. Verdeel dan je beslag met de chocolade over je cakevorm en doe daar over je beslag zonder chocolade. Pak dan een saté prikker of een mes en ga door je beslag heen zodat je een marble effect krijgt.

7. Pak dan nog je overige banaan en leg die eventueel nog over de bovenkant van je bananenbrood.

8. Zet dan je brood voor 50min in de oven. Als het klaar is laat je het best eerst 10min in de vorm zitten en dan laat je het verder afkoelen op een roostertje.

Smakelijk! :)


zoet.gebak@gmail.com
je mening is altijd welkom! 
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin