Vegan millionaires cookie bar

Infrediënten
Voor de koek
- 270g zelfrijzend bakmeel
- 85g kristalsuiker
- 200g vegan boter (kamertemperatuur)
- 75g vegan chocolade
- vanille aroma
- snufje zout
Voor de karamel
- 400g gecondenseerde kokosmelk
- 120g vegan boter
- 85g agave
- 20g kristalsuiker
Voor de afwerking
- 160g vegan chocolade (pure)
- noten
Van januari ga ik op mijn bak blog een vegan maand maken. Alles wat ik maak in januari zal vegan zijn.
Als eerste recept van de vegan maand heb ik deze heerlijke shortbread cookie bars maken.
Super lekker en echt totaal niet zo moeilijk om te maken.
50 min + 25 min baktijd 16 koekjes
instructies
1. Verwarm de oven voor op 190°C.
2. Doe dan in een ruime kom de bloem en suiker en roer et door elkaar. Voeg de zachte boter eraan toe en wrijf het met je vingertippen door elkaar. Bleef dit doen tot dat je een korrelige structuur krijgt
3. Voeg er dan de vanille aroma en zout aan doe en meng nog even kort door. Hak dan de chocolade in kleine stukjes en meng dit ook onder je korrelig deeg.
4. Vet dan een brownie vorm of vierkante bakvorm in en doe het deeg in de vorm. Druk het deeg stevig aan zodat het 1 mooi geheel is.
5. Zet je koek dan voor 20-25 min in de oven. Hij is klaar als de randjes goudbruin kleuren.
6. Als je koek klaar is haal je hem uit de oven en laat je de koek afkoelen in de vorm.
7. Ondertussen kan je de karamel maken. Doe in een steelpannetje alle ingrediënten voor je karamel. Zet het pannetje op middelhoog vuur en laat het rustig inkoken. (je moet er voortdurend door roeren anders gaat je karamel verbranden)
8. Na ongeveer 20 min zou je karamel moeten beginnen indikken. Als je karamel een dikte heeft die niet meer te lopend is is hij klaar.
9. Giet de karamel meteen over je koek en spreit het uit over de volledige bovenkant. (dit moet snel gebeuren, als de karamel is afgekoeld kan je hem niet meer bewerken)
10. Zet je koek dan voor 20 min in de koelkast.
11. Smelt dan je chocolade au bain marie. Hak je nootjes in kleine stukjes. Giet dan de chocolade over de bovenkant van je koek. (de koek moet nog altijd in de vorm zitten)
12. Werk eventueel je koek af met de stukjes nootjes. (dit moet je doen als de chocolade nog lopend is zodat de nootjes blijven zitten.)
SMAKELIJK! :)