Chocolate chip muffins


Ingrediënten 

  • 400g bloem 
  • 2tl bakpoeder 
  • 2 eieren 
  • 80g kristalsuiker 
  • 80g bruine suiker 
  • 1 zakje vanillesuiker 
  • 130ml melk
  • 120ml zonnebloemolie 
  • 150g melkchocolade 
  • 2tl vanille-aroma 




Super simpel maar misschien wel een van de lekkerste gebakjes die er zijn! 

Een heerlijke vanille muffin met chocoladestukjes erdoor!

Deze ambachtelijke muffins zijn super snel en simpel maar vooral heel lekker.


30 min + 25 min oventijd                            12 grote muffins



Instructies 

1. Zeef de bloem in een ruime kom en doe daar het bakpoeder en het zout bij, roer het dan even kort door.

2. Meng in een andere kom de suiker, vanillesuiker en de eieren. Als alles goed door elkaar gemengd is, kan je de melk en de zonnebloemolie er ook doorheen roeren.

3. Doe dan de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en meng dit heel goed door met een garde of lepel.

4. Als het een mooi beslag is kan je de oven alvast voorverwarmen op 200° 

5. Snij dan de chocolade in grove stukken en spatel ze daarna door je beslag. Verdeel dan je papieren cupcake vormpjes over je siliconen vorm.

6. TIP! Als je last hebt van een natte onderkant bij het bakken van cupcakes of muffins kan je onder je papieren vormpjes wat rijst leggen.

7. Verdeel dan je beslag over de vormpjes en zet ze dan 20-25 min in de oven.

8. Als je muffins klaar zijn, laat je ze eerst 5-10 min afkoelen in de vorm en daarna kan je ze op een roostertje verder laten afkoelen.

SMAKELIJK!

zoet.gebak@gmail.com
je mening is altijd welkom! 
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin