Cinnamon rolls


ingrediënten 

Voor het deeg 

  • 500g zelfrijzend bakmeel
  • 65g kristalsuiker 
  • 1 zakje instant gist 
  • 350 ml melk 
  • 90g ongezouten roomboter 
  • 1 ei 
  • 1 tl vanille aroma 
  • snufje zout 

 

Voor de vulling 

  • 80g ongezouten roomboter 
  • 140g bruine suiker 
  • 1 el kaneel 
  • snufje zout 


Voor de frosting 

  • 115g roomkaas (philadelphia)
  • 115g ongezouten roomboter 
  • 350g poedersuiker 
  • 2 el melk
  • 2 tl vanille aroma 
  • snufje zout 





CINNAMON ROLLS!!
Het perfecte herfst gebak is voor mij zonder twijfel kaneelrollen. Een heerlijk luchtig broodje met een vulling van kaneel en afgewerkt met een Cream cheese frosting.❤️ 





30 min + 150 min wachten                                          12 rollen


Instructies

1. Doe in een ruime kom de helft van de bloem, de gist, suiker en een snufje zout en meng dit door elkaar.

2. Doe dan in een kommetje de boter en melk en zet het voor ongeveer 30-40 seconde in de microgolf. (de boter zou voor een gedeelte gesmolten moeten zijn). Je mengsel mag warm zijn maar niet heet.

3. Doe je boter mengsel en het bloem mengsel in een kom van een keukenrobot en meng alles goed door elkaar. Terwijl de je aan het mixen bent voeg je het ei toe.

4. Voeg dan in 2 delen de rest van de bloem erbij. Voeg het tweede deel pas toe als het eerste volledig is opgenomen.

5. Als je deeg van de kanten loskomt haal je het eruit en kneed je nog voor ongeveer 10 min met je handen. Zorg ervoor dat je je werkblad bestrooit met bloem.

6. Als je een stukje deeg pakt en je kan het uitrekken zonder dat het breekt dan is je deeg klaar.

7. Doe dan je deeg in een kom die je hebt ingesmeerd met olie en dek de kom af met een handdoek. Laat je deeg dan voor ongeveer een uur rijzen (of totdat het is verdubbeld in volume) op een warme plaats.

8. Ondertussen kan je al de vulling maken. Mix in een kommetje je bruine suiker, kaneel en zout. Zorg er ook voor dat je boter op kamertemperatuur is.

9. Als je deeg klaar is rol je het uit op een bebloemd werkblad totdat je een rechthoek hebt van ongeveer 30X45 cm. 

10. Smeer dan de zachte boter uit over je volledige lap deeg. Strooi er dan je bruine suiker mengsel over. (zorg ervoor dat je ook de randen goed bestrooit)

11. Rol je deeg dan in de lengte op. Als je een lange rol deeg hebt kan je beginnen met snijden. Snij de uiteindes eraf en verdeel het deeg in 12 gelijke stukken. 

TIP: gebruik visdraad of flosdraad om het deeg goed gesneden te krijgen.

12. Doe dan bakpapier in een ovenschaal en leg de kaneelrollen erin. Zorg ervoor dat je ze niet te dicht op elkaar legt want ze gaan nog rijzen.

13. Leg weer een handdoek op je ovenschalen en laat ze nogmaals een uur rijzen.

14. Ondertussen kan je al je frosting maken. Doe in een ruime kom de: roomkaas, boter, poedersuiker, melk en vanille en klop deze romig. (zorg ervoor dat je kaas en boter op kamertemperatuur zijn)

15. Verwarm dan de oven voor op 175°C. Als je rollen klaar zijn zet je ze gedurende een half uur in de oven.

16. Laat ze dan volledig afkoelen en verdeel de frosting over de kaneelrollen.

zoet.gebak@gmail.com
je mening is altijd welkom! 
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin