Cinnamon swirl bananenbrood

ingrediënten
Voor het bananenbrood
- 3 rijpe bananen
- 80ml olijfolie
- 2 eieren
- 80ml agave
- 50g suiker
- 1 zakje vanille suiker
- 250g zelfrijzend bakmeel
- snufje zout
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl vanille aroma
- Kaneel naar het hart :)
- nooit genoeg kaneel
voor de kaneelsuiker
- 90g suiker
- kaneel
Kaneel bananenbrood!!
In dit recept ga ik jullie uitleggen hoe jullie dit heerlijke en gezonde bananenbrood kunnen maken.
Maar natuurlijk is het niet zomaat bananenbrood binnenin en bovenop zit namelijk een kaneel suiker wat het toch nog wat lekkerder maakt.
Super makkelijk om te maken dus geef het zeker eens een kans :)
20 min + 50 min 1 brood
instructies
1. Verwarm de oven voor op 175°C.
2. Doe in een ruime kom de bananen en prak ze volledig plat. Doe er dan de olijfolie, eieren, agave en suiker bij en meng alles goed door elkaar.
3. Doe dan in een andere kom het zelfrijzend bakmeel, zout, vanille, bakpoeder en kaneel en meng alles door elkaar.
4. Doe dan de helft van de droge ingrediënten bij de natte en spatel het door elkaar. Als dat allemaal gemengd is doe je de andere helft erbij en meng je die ook volledig.
5. Meng in een klein kommetje de suiker en kaneel.
6. Vet een cake vorm in en doe de helft van je beslag in de vorm. Strooi er dan de helft van de kaneelsuiker over. Pak een mes en maak een swirl door het beslag.
7. Bedek het met de andere helft van je beslag en doe er dan als laatst nog de overige kaneelsuiker over.
8. Zet je bananenbrood dan voor 45-50 min in de oven. Laat het dan 5 min in de vorm afkoelen en dan verder op een roostertje.
SMAKELIJK! :)