Citroen Maanzaad Madeleines

Ingrediënten
- 55g ongezouten roomboter
- 1 ei
- 50g suiker
- 1 zakje vanille suiker
- Zeste van 1 citroen
- Sap van 1 citroen (ca 20ml)
- 5g maanzaad
- 55g bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 1 theelepel vanille aroma
Voor het glazuur
- 75g poedersuiker
- 2 theelepels Citroensap
- 1 theelepel vanille aroma
Deze week had ik het idee om mijn instagram volgers een aantal keuzes te geven wat ze willen dat ik eens bak.
En dit was het resultaat ik maakte deze heerlijk frisse citroen manzaad madeleines met een citroen vanille glazuur.
Madeleines maken is helemaal niet moeilijk je moet alleen even gedult hebben.
15min + 2uur + 8min. 12 madeleines
instructies
1. Als eerst kan je beginnen met de boter te smelten. Doe dan in een middelgrote kom het ei, suiker en zeste van je citroen.
2. Pak een mixer en mix het allemaal voor ca 5 min totdat je inhoud verdubbeld. Doe dan je citroensap en je maanzaad erbij en mix het nog even door.
3. Zeef dan bij je beslag de bloem, bakpoeder en het zout en spatel dit voorzichtig onder je mengsel. Pak dan de gesmolten boter en controleer eerst of deze volledig koud is.
4. Als de boter koud is kan je die er ook bij doen en weer alles onder elkaar spatelen. Als het 1 mooi beslag is dek je het of met vershoudfolie en zet je het voor 1-2 uur in de koelkast (mag altijd langer).
5. Verwarm de oven voor op 200°C
6. Als het lang genoeg in de koelkast heeft gestaan kan je het eruit halen en je madeleine vorm invetten. Schep dan het beslag in de vorm totdat ze ongeveer half gevuld zijn.
7. Zet de madeleines dan voor 5 min in de oven. Na de eerste 5 min verlaag je de temperatuur naar 180°C en zet je ze er nog eens 3-4 min in. (dit zorgt voor het typische buikje van de madeleines)
8. Als ze klaar zijn haal je ze meteen voorzichtig uit je vorm en laat je ze afkoelen op een roostertje. Ondertussen kan je al beginnen aan het glazuur.
9. Meng je poedersuiker met de vanille aroma en het citroensap en roer alles goed door elkaar. Als de madeleines volledig zijn afgekoeld kan je ze in het glazuur dippen en eventueel nog afwerken met wat maanzaad.
Smakelijk! :)