Citroentaart met roomkaasglazuur

Ingrediënten
Voor de taart
- 200g bloem
- 200g ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
- 100g agave of honing
- 100g kristalsuiker
- 4 eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 el citroensap
- de rasp van 1 citroen
- 3 el maanzaad
Voor het roomkaasglazuur
- 100g roomkaas (kamertemperatuur)
- 40g ongezouten roomboter
- 100g poedersuiker
- Rasp van een halve citroen
- Halve eetlepel citroensap (optioneel)
- karamelbolletjes (optioneel)
Een heerlijke frisse taart met citroenzeste, een topping van roomkaas en karamelbolletjes als decoratie.
Niet zwaar, dus perfect als tussendoortje!
Instructies
1. Verwarm de oven voor op 180°. Begin dan met de boter, agave, suiker en de citroenrasp in een kom te doen en meng tot een mengsel.
3. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe. Doe het tweede ei er pas bij als het eerste volledig is opgenomen. (Het kan zijn dat het nog niet heel egaal is maar dit komt zeker goed als de bloem erbij komt.)
2. Doe daarna de bloem in de kom samen met het citroensap en het bakpoeder. Spatel dit zo rustig mogelijk onder elkaar zodat het luchtig blijft. Doe als laatste het maanzaad erbij en spatel nog eens door elkaar.
4. Zet de taart dan in de oven voor ongeveer 30min
5. Ondertussen kan je het roomkaasglazuur maken. Doe de roomkaas, poedersuiker en de boter in een kom en klop tot een mooi mengsel.
6. Doe bij het roomkaasglazuur de citroe zeste en het citroensap en roer nog eens door elkaar. (zet in de koelkast terwijl de taart verder bakt)
7. Als de taart klaar is laat je hem eerst 5 minuten in de vorm afkoelen. Dan haal je de taart uit de vorm en laat je het verder volledig afkoelen.
8. Tenslotte kan je gaan decoreren. Smeer het roomkaasglazuur over de bovenkant van de cake. Daarna kan je de taart nog afwerken met bv: karamelbolletjes.