Frambozen curd cake


ingrediënten 

Voor de cake 

  • 250g ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
  • 250g zelfrijzende bloem
  • 250g lichte basterdsuiker 
  • 5 eieren 
  • 1tl vanille aroma 
  • 1tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 1tl kaneel

Voor de frambozen curd

  • 170g frambozen 
  • 25g ongezouten roomboter
  • 25g suiker 
  • 1 el citroensap
  • 1 eierdooier 
  • snufje zout

voor de botercrème

  • zie het recept voor botercrème op mijn website

afwerking 

  • Frambozen 
  • chocolade druppels





Het laatste Valentijns thema gebak voor dit jaar.

Ik maakte dit weekend deze stapelcake met een frambozen curd vulling en botercrème als tussenlaag. En ik werkte het af met frambozen en chocolade druppels.

Het is een taart die wel wat langer duurt om te maken maar zeker en vast de moeite waard!


90min + 50 min oventijd                          10 personen  

Bakvorm van 22cm


Instructies 

1. Start met de boter en suiker te kloppen totdat het lichtgeel en romig wordt. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en zorg dat ze volledig zijn opgenomen.

2. Zeef dan het zelfrijzend bakmeel en de bakpoeder door het beslag en spatel het luchtig door. Doe als laatst de vanillearoma, het zout en de kaneel er bij en spatel nog even kort door

3. Verwarm de oven voor op 170°

4. Vet je bakvorm in en doe je beslag in de bakvorm (ik gebruikten een bakvorm van 22cm). Zet dan de cake voor ca 45 min in de oven.

5. Als de cake in de oven staat kan je alvast beginnen aan de frambozen curd. Begin met de frambozen in een pannetje te doen en verwarm ze tot dat ze uit elkaar vallen. Zet het pannetje dan van het vuur.

6. Pak dan een zeef en zeef de frambozen totdat alle zaadjes eruit zijn. Doe het dan terug in het pannetje en doe de suiker, boter en het citroensap erbij. Verwarm totdat de boter gesmolten is.

7. Roer het door totdat het wat dikker wordt. Laat het dan afkoelen en doe het daarna in een afsluitbaar doosje. Dan kan je de botercrème maken zie het recept voor botercrème op mijn website.

8. Als de cake klaar is haal je hem uit de bakvorm en laat je de cake afkoelen op een roostertje. Wanneer de cake volledig is afgekoeld dan kan je hem in midden doorsnijden. Smeer in het midden van de onderste laag de frambozen curd.

9. Spuit dan met een spuitzak toeven van botercrème rond de rand van de onderste laag. Zet de andere helft er boven op en spuit ook hier aan de rand toeven van botercrème. Werk dan af met frambozen en chocolade druppels. 

SMAKELIJK! :)

zoet.gebak@gmail.com
je mening is altijd welkom! 
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin