Frambozen witte chocolade taart


Ingrediënten 

Voor de cake 

  • 200g bloem 
  • 115g ongezouten roomboter 
  • 100g zonnebloemolie 
  • 150g suiker 
  • 2 eieren 
  • 200ml melk
  • 200g frambozen 
  • 1tl bakpoeder 
  • snufje zout 
  • 2tl vanille aroma 


Voor de witte chocolade botercrème 

  • 45g bloem
  • 240ml melk
  • 200g ongezouten roomboter 
  • 200g poedersuiker 
  • 1tl vanille aroma 
  • 200g witte chocolade 


Voor de decoratie (optioneel)

  • bruine chocolade 
  • rolfondant 




Mijn favoriete combinatie is zeker en vast frambozen en witte chocolade in gebak. Dus voor mij is er echt geen betere taart dan deze. 

Het frisse van de frambozen in de cake en het zoetige van de witte chocolade in de botercrème.

Je hebt er even werk aan maar als je de taart dan proeft ben je dat meteen vergeten.


70 min + 45 min oventijd                                10 personen 




instructies 

1. Doe in een middel grote kom de bloem, bakpoeder en het zout en meng het even onder elkaar. Smelt dan de boter.

2. Pak dan een grote kom en doe daarin de gesmolten boter olie en suiker en meng dat goed onder elkaar. Doe dan 1 voor 1 de eieren erbij en roer nog eens door elkaar

3. Verwarm de oven ondertussen voor op 175°C

4. Doe dan de helft van de bloem erbij en zet het kort onder elkaar, dan de andere heft en weer onder elkaar zetten. Dan doe je nog de melk erbij en zet je het weer even onder elkaar.

5. Snij dan de frambozen in kleine stukjes en doe ze in een klein kommetje. Pak 2 eetlepels Bloem en doe deze onder de frambozen. (dit zorgt ervoor dat de cake niet te nat wordt en dat ze niet naar de bodem zakt)

6. Zet dan de frambozen ook onder het beslag. Als alles goed gemixt is boter je je bakvorm een beetje in en doe je het beslag in je bakvorm.

7. Zet de cake dan voor ongeveer 45 minuten in de oven.

8. Ondertussen kan je beginnen aan de botercrème. Zeef de bloem en doe deze met de melk in een steelpannetje en laat het koken terwijl je er de hele tijd door blijft roeren. 

9. Als het kookt zet je het vuur een beetje lager en blijf je door roeren. Als het van de bodem los komt is het klaar en haal je het van het vuur af. Laat dit nu op kamertemperatuur komen.

10. Klop dan de boter, vanille en de poedersuiker onder elkaar totdat het luchtig is. Smelt dan de helft van je chocolade au bain marie. Als al je chocolade is gesmolten doe je de andere helft erbij en roer je het door totdat dat ook gesmolten is.

11. Doe dan je melk en bloem mengsel bij je botercrème en mix heel goed door elkaar. Dan doe je als laatste nog de witte chocolade erbij en mix je nog eens goed door.

12. Als de cake klaar is laat je ze volledig afkoelen. Als de cake koud is snij je hem midden door en smeer je op de onderste helft botercrème zet dan de andere helft er op en spuit toeven over de volledige bovenkant.

13. Als laatste kan je de cake nog afwerken met chocolade figuurtjes (die kan je heel makkelijk zelf maken). En eventueel met nog wat rolfondant.

SMAKELIJK!! :)

zoet.gebak@gmail.com
je mening is altijd welkom! 
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin