Frangipane


ingrediënten 

Voor de cakejes 

  • 1 rol bladerdeeg 

Voor de frangipane vulling 

  • 60g poedersuiker 
  • 75g amandelen of amandelmeel
  • 75g ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder 
  • 35g bloem 
  • 6 tl abrikozen confituur 
  • 1 eigeel

Voor het glazuur 

  • 1/2 eiwit 
  • 70g poedersuiker 
  • 1 tl citroensap








Deze week stel ik jullie voor aan deze heerlijke frangipane cakejes.

Een krokante buitenkant met een zachte amandel vulling afgewerkt met een beetje glazuur.

Een perfect nagerechtje voor de amandel liefhebbers onder ons!



30 min + 25 min oventijd                                       10 cakejes 




instructies 

1. Klop in een ruime kom de boter en de suiker op totdat deze witter en romig is. Doe er dan de gemalen amandelen of het amandelmeel en eieren bij en meng totdat alles is opgenomen.

2. Doe dan de bloem en de bakpoeder erbij en meng nog even door totdat je een mooi geheel hebt.

3. Snij dan uit het bladerdeeg met een ronde koekjesvormer rondjes uit het bladerdeeg die groot genoeg zijn om een cupcake vorm te bedekken. (normaal gezien kan je er ongeveer 10 uithalen en heb je nog genoeg voor de roostertjes)

4. Doe op de bodem van het bladerdeeg in elk cupcake vormpje een theelepel abrikozen confituur.

5. Doe dan de amandelcrème in een spuitzak en vul de vormpjes tot net iets onder de rand. 

6. Verwarm de oven ondertussen voor op 175°C

7. Pak dan de rest van het deeg en maak er roostertjes van die je op de bovenkant van de cakejes kan leggen. Bestrijk de bovenkant van de gebakjes met eigeel.

8. Zet de gebakjes dan voor 25 min in de oven. Ondertussen kan je de glazuur al maken. Roer de poedersuiker met het eiwit en het citroensap totdat het een glad geheel is.

9. Als de cakejes klaar zijn laat je ze eerst 10min in de vorm afkoelen en daarna verder op een roostertje.

10. Als ze volledig zijn afgekoeld kan je het galzuur erop doen en nog 0min in de koelkast zetten zodat het glazuur hard kan worden 

Smakelijk! :)

zoet.gebak@gmail.com
je mening is altijd welkom! 
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin