Granola


ingrediënten

Granola

  • 200g havermout
  • 80g zonnebloempitten 
  • 80g pompoenpitten 
  • 100g zadenmix 
  • 50g chiazaad 
  • 100g noten
  • 50g amandelschilfers 
  • 1 ei (eiwit)
  • 3 el kokosolie
  • agave (hoeveelheid naar smaak)
  • kaneel
  • pindakaas (optioneel)




Ik vind het helemaal geweldig om granola in mijn  yoghurt te doen. We hebben het ook altijd in huis.

Maar nadat ik het een keer zelf heb gemaakt kopen we het nooit meer in de winkel.

Het is super simpel om te maken en in een half uurtje klaar!


15 min + 15 min oventijd                       20 porties 



Instructies

1. Doe de havermout, zonnebloempitten, pompoenpitten, zadenmix, chiazaad, noten en de amandelschilfers in een grote kom en meng alles onder elkaar

2. Klop dan het eiwit stijf en meng het rustig onder de mix van zaden. Als het eiwit volledig is opgenomen doe je 3 eetlepels kokosolie in een kommetje en smelt je het in de microgolf.

3. Als de kokosolie gesmolten is doe je het ook onder de zadenmix. Dan kan je eventueel ook nog wat pindakaas smelten en het er ook nog onder mengen.

4. Verwarm de oven voor op 180°.

5. Voeg agave toe naar smaak (zorg er wel voor dat het voldoende is zodat je mix een beetje aan elkaar plakt).

6. Als laatste kan je nog wat kaneel toevoegen. Verdeel dan de mix op een bakplaat met bakpapier. Zet het dan 12-15 min in de oven.

7. Laat de granola goed afkoelen. Als het afgekoeld is, kan je het in een bakje doen. Als je het goed afsluit kan je het heel lang bijhouden.

zoet.gebak@gmail.com
je mening is altijd welkom! 
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin