Karamel macadamia koeken


ingrediënten 

  • 115g ongezouten roomboter 
  • 160g zelfrijzend bakmeel
  • 100g bruine basterdsuiker 
  • 40g kristalsuiker 
  • 1 zakje vanille suiker 
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder 
  • kaneel 
  • 100g karamel chocolade 
  • 70g macadamia noten 
  • 1 tl vanille aroma
  • snufje zout 





Deze keer heb ik voor jullie een recept voor deze heerlijke karamel macadamia koekjes. 

Een smeuïg koekje met karamel chocolade en krokante macadamia nootjes.

Super lekker en heel makkelijk om te maken.




2u30min + 12 min oventijd                               18 koekjes



instructies 

1. Begin met een klein pannetje met de boter op het vuur te zetten. Smelt de boter op een middelhoog vuur en roer er constant door. Laat het voor ongeveer 5 min inkoken op het vuur terwijl je er constant door roert. (Het is klaar als de boter een beetje noot achtig begint te ruiken en volledig bruin van kleur is.)

2. Haal het pannetje van het vuur en laat het 5 min afkoelen. Doe dan de suiker en het ei bij de gebruinde boter en meng het goed door. Doe als laatst de vanille aroma erbij en roer nog eens door.

3. Doe dan in een andere ruime kom de bloem, bakpoeder, kaneel, snufje zout en roer even onder elkaar. Doe dan het suiker boter mengsel bij de droge ingrediënten en spatel het onder elkaar. 

4. Meng als laatste de chocolade en de noten onder het koekjes beslag. Zet het deeg dan 2 uur in de koelkast.

5. Verwarm de oven voor op 175°C

6. Rol dan balletjes van het beslag en leg het op een bakplaat. Laat de koekjes dan voor 20min op kamertemperatuur komen.

7. Bak de koekjes dan af in 12-13 minuten. Laat de koekjes na het bakken op de bakplaat afkoelen. 

SMAKELIJK!! :)

zoet.gebak@gmail.com
je mening is altijd welkom! 
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin