karamel stroopwafel cupcakes

Ingrediënten
voor de cupcakes
- 125g ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
- 125g zelfrijzend bakmeel
- 62g fijne kristalsuiker
- 62g lichte basterdsuiker
- 2 eieren
- 3 eetlepels melk
- theelepel bakpoeder
- 3 stroopwafels
Voor de karamel botercrème
- 125g ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
- 250g bloemsuiker
- 3 eetlepels water
- 1 grote eetlepel karamelsaus
- stroopwafel stukjes (afwerking)
Ik had heel veel zin om nog eens een keer cupcakes te bakken. En dacht er meteen aan om heerlijke stroopwafel muffins te maken. Niet heel moeilijk maar wel heel lekker!!
Een heerlijke combinatie van cupcakes stroopwafel en karamel.
30 min + 20 min oventijd 12 cupcakes
instructies
1. Verwarm de oven voor op 200°. Verdeel ook al de papieren vormpjes over een muffin vorm. Klop dan de boter suiker en vanille suiker luchtig.
2. Voeg dan de eieren 1 voor 1 toe aan het beslag. Doe het tweede ei er pas bij als het eerste volledig is opgenomen. Zeef dan het zelfrijzend bakmeel en de bakpoeder door het beslag en spatel het er zo luchtig mogelijk door.
3. Doe dan 3 eetlepels melk erbij en spatel weer door. Snij dan je stroopwafels in kleine stukjes en spatel deze ook door het beslag.
4. Verdeel je beslag over de muffins vormpjes en bak ze 15-20min.
5. Ondertussen begin je aan de karamel botercrème. Begin met de boter even op te kloppen. Zeef dan de bloemsuiker erdoor en meng goed. Als alles goed gemengd is voeg je er 3 eetlepels water bij. Doe als laatst 1 eetlepel karamelsaus bij de botercrème en roer door.
6. Als de muffins uit de oven zijn laat je ze eerst in de muffin vorm 5 minuten goed afkoelen. Na die 5 minuten haal je ze uit de vorm en leg je ze op een roostertje.
7. Als ze volledig zijn afgekoeld doe je de botercrème in een spuitzak en spuit je op elke cupcake een toef botercrème. Als laatst kan je nog een stukje stroopwafel op de botercrème zetten als afwerking.
Smakelijk!