karamel zeezout witte chocolade koekjes


Ingrediënten 

  • 120g ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
  • 130g basterdsuiker 
  • 50g suiker of agave 
  • 1 ei 
  • 80g karamelsaus 
  • 230g bloem
  • 80g witte chocolade chips 
  • 80g karamel chips OF bruine chocolade chips 
  • 2 theelepels vanille aroma 
  • 2 theelepels bakpoeder 
  • Zeezout 


In dit recept kan je het recept vinden van deze geweldige karamel chocolade koekjes. Ik maakte deze vorig weekend en ben helemaal verkocht. Ik kan nu al niet meer wachten tot ik de volgende lading kan gaan maken.

Een heerlijke snack die super makkelijk is om te maken maar zeker en vast de moeite waard!


40 min + 15 min oventijd                                  26 koekjes 





Instructies 

1. Klop de zachte boter en het suiker op totdat het witter en romig wordt. Voeg het ei, vanille aroma en de karamelsaus eraan toe en mix nog door elkaar totdat alles goed gemixt is.

2. Zeef dan de bloem, zout en de bakpoeder en doe het bij het mengsel. Mix het dan zo kort mogelijk als je het te lang mixt krijg je taaie koekjes.

3. Doe de witte chocolade en de karamel chips erbij en mix het weer heel kort door elkaar.

4. Rol dan van het deeg kleine balletjes en leg ze op een bakplaat. Als alle balletjes zijn gerold leg je de balletjes voor ongeveer 20 min in de diepvries.

5. Verwarm dan de oven voor op 180°C. Als de balletjes lang genoeg in de diepvries hebben gestaan zet je ze voor ongeveer 15 min in de oven.

6. Als ze er 15 min hebben ingestaan en de koekjes zijn nog een beetje lopend dan zijn ze goed als ze nog heel vloeibaar zet kan je ze best nog even terug zetten. 

Opmerking: zet de koekjes er zeker niet te lang in dan is de kans groot dat je harde en taaie koekjes krijgt!!

SMAKELIJK! :)

zoet.gebak@gmail.com
je mening is altijd welkom! 
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin