Kerst cupcakes


Ingrediënten 

Voor de cupcakes 

  • 180g ongezouten roomboter 
  • 50g speculoospasta 
  • 145g kristalsuiker 
  • 1 zakje vanille suiker 
  • 180g zelfrijzend bakmeel 
  • 100ml melk
  • 1 tl bakpoeder 
  • 1 tl vanille aroma 
  • snufje zout 
  • 1 tl kaneel


Voor de vulling 

  • 100g speculoospasta 


Voor de botercrème 

  • 120g ongezouten roomboter 
  • 100g speculoospasta 
  • 300g poedersuiker 
  • 65ml melk


Voor de koekjes 

  • 55g ongezouten roomboter 
  • 50g bruine basterdsuiker 
  • 35g stroop
  • 1 ei
  • 50g zelfrijzend bakmeel
  • 60g bloem
  • 2 tl kaneel 
  • 1 tl kardemom 
  • snufje zout 




Deze week staan deze heerlijke kerst cupcakes op het menu. Een luchtige vanille cupcake gevuld met crunchy speculoospasta. 

De cupcakes zijn afgewerkt met een romige speculoos botercrème en gingerbread koekjes.

Het perfecte gebakje voor de leukste tijd van het jaar!



120 min + 30 min oventijd                              12 cupcakes 



Instructies 

1. Begin met het maken van de gingerbread koekjes. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en klop het samen met de boter romig. (Ca 4 min)

2. Voeg dan het ei en de stroop eraan toe en klop het nog even door. Doe het bloem en zelfrijzend bakmeel erbij en alle kruiden, meng het nogmaals door totdat alles goed onder elkaar is.

3. Het deeg is nu nog heel plakkerig. Zet het afgedekt voor minimaal een uur in de koelkast.

4. Ondertussen kan je al de cupcakes maken. Klop de boter romig voor ongeveer 4 min. Smelt de speculoospasta en doe deze bij de boter samen met de suiker en klop nogmaals romig voor 4 min.

5. Doe er dan 1 voor 1 de eieren bij als deze allemaal zijn opgenomen kan je de melk erbij doen en mix je het nog eens kort door.

6. Doe dan de bloem en zelfrijzend bakmeel erbij en spatel dit allemaal onder elkaar. Doe als laatst de bakpoeder, kaneel, vanille aroma en het zout erbij en spatel nog even kort door.

7. Verwarm de oven voor op 160°. Verdeel het deeg over 12 ingevette cupcake vormpjes (zorg ervoor dat ze ongeveer voor 2/3 gevuld zijn).

8. Zet de cupcake voor ongeveer 20 min in de oven.  Ondertussen kan je al de botercrème maken. Klop de boter romig voor ongeveer 5 min romig. Doe er dan de speculoospasta bij en meng nog eens door.

9. Zeef de poedersuiker er voor de helft door en mix dit al even. Doe dan de melk erbij en mix totdat alles romig is. Doe dan de rest van de poedersuiker erbij en meng alles romig. 

10. Als de cupcakes klaar zijn laat je ze volledig afkoelen. Snij met een appelboor of met een mesje een klein gaatje in het midden van de cupcakes. Smelt de botercrème en doe deze in de gaatjes. 

11. Verwarm de oven voor op 180°.

12. Haal het koekjesdeeg uit de koelkast en rol het uit op een bebloemd werkblad totdat het ongeveer 1 cm dik is. Snij er met een koekjesvorm vormpjes uit en leg ze op een bakplaat.

13. Bak de koekjes in 10 min gaar. Doe ondertussen de botercrème in een spuitzak en spuit mooie toeven op de cupcakes. Als de koekjes klaar zijn laat je ze op een roostertje afkoelen. 

14. Breek een stukje van de onderkant van de koekjes af en zet deze in de botercrème. Doe er eventueel nog wat poedersuiker op en klaar!

SMAKELIJK! :)

zoet.gebak@gmail.com
je mening is altijd welkom! 
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin