Koffie brownies met karamel

Ingrediënten
Voor de brownies
- 100g kristalsuiker
- 100g bruine basterdsuiker
- 1 zakje vanille suiker
- 200g zelfrijzend bakmeel
- 150g ongezouten roomboter
- 120g pure chocolade
- 30g cacao poeder
- 2 grote eieren
- 25g oploskoffie (cappuccino)
- 1 tl vanille aroma
- snufje zout
- 1 tl bakpoeder
Voor de karamel topping
- 250g gecondenseerde melk
- 40g bruine basterdsuiker
- 40g ongezouten roomboter
- 1 tl vanille aroma
voor de afwerking
- Je favorieten koekje ( ik gebruikte speculaas maar je kan van alles gebruiken bv: oreo's, krokante wafeltje stroopwafel...)
Een beter gebakje voor de chocolade lovers onder ons gaat het niet worden!
Dit zijn koffie brownies met pure chocolade, een topping van zelfgemaakte karamel en afgewerkt met jouw favorieten koekje.
Het is echt mega lekker en niet moeilijk om te maken.
30 min + 25 min baktijd 12 grotere brownies
instructies
1. Doe in een pannetje de boter en laat dit smelten op middelhoog vuur(mag niet koken). Als de boter juist is gesmolten doe je de pure chocolade erbij (zorg ervoor dat deze in kleine stukjes is gesneden).
2. Als alles is gesmolten zet je het vuur een klein beetje hoger en doe je er de koffie poeder bij. Laat het nog heel even oplossen en zet het vuur dan uit. (laat het pannetje wel op het vuur staan)
3. Klop dan de eieren, zout en beide soorten suiker op totdat het luchtig is. Stop niet met mixen en doe ondertussen je boter, chocolade mengsel erbij.
4. Verwarm de oven voor op 190°C
5. Als alles is gemengd doe je de bloem, cacao poeder, bakpoeder en de vanille aroma erbij en spatel je het met de hand goed door.
6. Vet je bakvorm in en giet het beslag in je bakvorm. (je beslag gaat redelijk dik zijn maar dat is normaal) Zet de brownies dan voor 25 min in het midden van de oven.
7. Haal de brownies uit de oven en laat ze volledig afkoelen. Ondertussen kan je al beginnen aan de karamel. Doe de gecondenseerde melk, boter en suiker in een pannetje en laat het inkoken. Roer er de hele tijd door want het kan heel snel aanbranden.
8. In het begin gaat het heel lopend zijn maar als het begint te koken gaat het indikken. Als de karamel loskomt van de bodem is het klaar.
9. Giet de karamel over de brownie en spatel het plat met een paletmes. Werk het eventueel nog af met je favorieten koekje en klaar!!
SMAKELIJK! :)