Koffiecake met speculaas botercrème


Ingrediënten 

voor de cake

  • 200g zelfrijzend bakmeel
  • 200g ongezouten roomboter 
  • 200g lichte basterdsuiker 
  • 60ml espresso (of gewone koffie)
  • 4 eieren 
  • snufje zout 
  • kaneel (optioneel)

voor de botercrème

  • 250g bloemsuiker
  • 125g ongezouten roomboter
  • 3 eetlepels water 
  • 4 lotus speculaaskoekjes 
  • hagelslag (optioneel)

Naar mijn mening is een cake altijd lekker en bijna iedereen lust het wel. Maar een gewone cake is maar saai.

Daarom heb ik hier voor jullie een lekkere cake met een lichte koffiesmaak en een zoete speculaas botercrème.

De perfecte cake om op tafel te zetten als je bezoek hebt!

40 min + 55 min oventijd                      8-10 personen



Bereiding 

1.  Ik begin met het maken van de koffiecake. Je kan de oven alvast voorverwarmen op 175°.  Zet ondertussen een tas espresso zodat deze goed kan afkoelen 

2. Neem dan een kom en mix de boter en de lichte basterdsuiker goed door elkaar. Voeg dan de eieren 1 voor 1 bij het beslag. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel, het zout en eventueel wat kaneel toe.

3. Als de espresso is afgekoeld voeg je die ook nog toe en meng je alles nog eens door elkaar. Giet het beslag in een ronde springvorm die met bakpapier bekleed is en zet deze gedurende 55 minuten in de oven 

4. Ondertussen kunnen we al de botercrème maken. Doe de  boter (het liefst op kamertemperatuur) in een kom en mix. Zeef dan de bloemsuiker door de boter en voeg 3 eetlepels water toe.

5. Verkruimel dan je speculaaskoekjes (ik deed dit met een vijzel). Als je een mooie crème hebt, kan je de verkruimelde koekjes aan de botercrème toevoegen.

6. Als je cake uit de oven is en volledig is afgekoeld, kan je beginnen met decoreren. Ik begon met de boven en zijkant van de cake volledig te bedekken met de botercrème. Daarna spoot ik met een spuitzak toeven rond de rand van de cake

7. Als laatste kan je de cake nog afwerken met eventueel wat hagelslag rond de zijkant en nog wat speculaaskoekjes. 

Smakelijk!

zoet.gebak@gmail.com
je mening is altijd welkom! 
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin