Kokos frambozen cupcakes

ingrediënten
Voor de cupcakes
- 180g frambozen
- 2 el bloem
- 270g zelfrijzend bakmeel
- 260g kristalsuiker
- zakje vanille suiker
- 3 eieren
- 170g zonnebloemolie
- 230g volle kokosmelk
- 70g kokosschilfers
- 2 tl vanille extract
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
Voor de botercrème
- Zie het recept voor botercrème
https://zoet58.cms.webnode.be/botercreme/<br>
Als Valentijn special heb ik voor jullie deze kokos frambozen cupcakes gemaakt.
De cupcakes zijn super smeuïg en zijn een combinatie van frambozen en kokos.
En om het allemaal nog lekkerder te maken heb ik ze afgewerkt met een vanille botercrème.
De combinatie van de kokos, frambozen en vanille is echt geweldig!
30 min + 20 min 18 cupcakes
instructies
1. Verwarm de oven voor op 175°C.
2. Doe in een kommetje de frambozen en meng ze voorzichtig met de bloem.
3. Doe in een grote kom de bloem, bakpoeder en het zout en meng het even door elkaar. Doe dan in een grote mix kom de boter, suiker en vanille extract en klop het op totdat het wit en romig is.
4. Voeg dan de zonnebloemolie eraan toe en mix het nog even door. Doe dan de droge ingrediënten erbij in 3 delen. Wissel de droge ingrediënten af me de kokosmelk.
5. Als je de delen er afwisselend hebt bij gedaan mix je het door totdat alles volledig is gemengd. Doe er als laatste de frambozen en kokosschilfers bij en spatel het heel kort door elkaar.
6. Bekleed een cupcake vorm met papieren vormpjes en verdeel het beslag. Zet de cupcakes gedurende 18-20 minuten in de oven.
7. Ondertussen kan je de botercrème al maken.
https://zoet58.cms.webnode.be/botercreme/<br>
8. Als de cupcakes volledig zijn afgekoeld kan je ze afwerken met de botercrème. Doe de botercrème in een spuitzak en spuit toeven op elke cupcake.
SMAKELIJK! :)