krokante appelcake

Ingrediënten
Voor de cake
- 85g ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
- 80g kristalsuiker
- 50g bruine suiker
- 200g bloem
- 80 ml melk
- 5 appelen (400-500g)
- 2 eieren
- 2 tl bakpoeder
- 2 tl vanille aroma
- snufje zout
- kaneel
Voor de krokante laag
- 140g ongezouten roomboter
- 200g kristalsuiker
- 2 eieren
- 1 tl vanille aroma
- 60g amandelschaafsel
- poeder suiker
KROKANTE APPEL CAKE
Een smeuïge appel cake met een een lekker krokant laagje bovenop en afgewerkt met amandelschaafsel.
Als dat niet lekker is.
Instructies
1. Verwarm de oven voor op 205°C. Vet een bakvorm in en Bestrooi de bodem en alle kanten met bloem.
2. Klop de boter en beiden soorten suiker romig. Doe ondertussen alle droge ingrediënten in een andere kom.
3. Doe dan bij je boter 1 voor 1 de eieren en de vanille aroma erbij. Als alles goed is opgenomen kan je eetlepel per eetlepel de droge ingrediënten erbij doen.
4. Doe dan nog de melk erbij en meng totdat het is opgenomen. (meng zeker niet te lang)
5. Snij dan de appel in kleine blokjes en spatel deze samen met de kaneel onder het beslag.
6. Doe het mengsel in je bakvorm en zet de cake voor 20 min in de oven. Ondertussen kan je beginnen aan de krokante topping.
7. Doe in een klein pannetje de boter en suiker en laat het smelten. Als alles is gesmolten haal je het van het vuur en laat je het ongeveer 5 min afkoelen.
8. Klop dan de eieren door je mengsel samen met de vanille aroma. Als de 20 min voorbij zijn kan je het mengsel over de bovenkant van je cake gieten.
9. Strooi ook het amandelschaafsel over de bovenkant en zet de cake terug in de oven gedurende 20 min.
10. Als je cake klaar is laat je hem volledig in de vorm afkoelen. Strooi er eventueel nog wat poedersuiker over.
SMAKELIJK! :)