Limoen speculaas cheesecake

Ingrediënten
Voor de bodem
- 350g speculaaskoekjes
- 120g ongezouten roomboter
Voor de vulling
- 750g roomkaas (philadelphia)
- 200g poedersuiker
- 2 limoenen
- 1 tl vanille aroma
- 180 ml room 30-40%
Voor de topping
- 150 ml dubbele room
- 2 tl poedersuiker
- 1/2 limoen
Voor het gebak van deze week maakte ik deze super frisse lekkere limoen cheesecake met een speculaas bodem.
Perfect voor bij dit warme weer. Het duurt wel even om te maken maar het is echt niet moeilijk.
1 uur + 5 uur in de koelkast 10-12 personen
Instructies
1. Doe de speculaasjes in een mixer en mix ze tot kruimeltjes. Smelt dan de boter en doe die bij de speculoos kruimels. Doe alles in een springvorm en druk het met een glas stevig aan.
2. Doe in een grote kom de roomkaas en klop deze romig. doe er de suiker, het limoensap, limoenzeste en vanille bij en meng dit goed door elkaar.
3. Mix in een andere kom de room en klop deze tot slagroom. Doe de slagroom bij de rest en spatel dit onder elkaar.
4. Doe het mengsel in de springvorm en verspreid het over de bodem van speculaas. Zet dit dan ongeveer 5-6 uur in de koelkast.
5. Ondertussen kan je de topping maken. Klop de room en de poedersuiker op zodat het een romige structuur krijgt. Doe er dan nog het sap van een halve limoen bij en roer nog even door.
6. Als de cheesecake klaar is doe je de topping in een spuitzak en kan je toefjes rond de randen van de cheesecake spuiten.
7. Snij eventueel nog wat limoen plakjes en leg deze ook nog in het midden van de cheesecake.
SMAKELIJK!