madeleines met frambozen

Ingrediënten
- 62g ongezouten roomboter (gesmolten en afgekoeld)
- 1 ei
- 70g kristalsuiker
- 1 zakje vanille suiker
- 75g gezeefde bloem
- 2tl vanille-extract
- snufje zout
Ik was al heel lang op zoek naar een madeleine vorm maar kon er nergens eentje vinden. Deze week heb ik er eindelijk eentje gevonden en ging dan ook meteen aan de slag.
Ik ben een grote fan van madeleines en was ook heel blij dat ik ze eindelijk een keer zelf kon maken. En terecht want ze zijn zo lekker.
2u30 min + 10min oventijd 12 madeleines
instructies
1. Klop de eieren en de kristalsuiker romig tot de massa wordt verdubbeld. Dit kan 5-10min duren. Smelt ondertussen de boter en laat die daarna even afkoelen.
2. Zeef dan beetje bij beetje de boter door het beslag en spatel het door elkaar. Doe dan de boter, het vanille extract en het zout erbij en roer dit ook door elkaar.
3. Doe dan over je kom deeg plastic folie en zet het 2 uur in de koelkast.
5. verwarm de oven voor op 230°
4. Vet dan je madeleinevorm in en verdeel je beslag over de vormpjes. Snij dan de frambozen in kleine stukjes en leg ook die in de madeleinevorm
5. Zet de vormpjes dan in de oven voor 4 min. Na die 4 min verlaag je de temperatuur naar 200° (zonder de ovendeur te openen en bak je ze nog 3-5 min verder. (dit zorgt voor het buikje in je madeleine).
6. Haal ze na het bakken meteen uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.
Smakelijk! :)