Marble bananenbrood

ingrediënten
- 3 rijpe grote bananen
- 3 eieren
- 100g zelfrijzend bakmeel
- 60g havermoutmeel
- 2 eetlepels poedersuiker
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 80g pure chocolade
- vanille aroma
- snufje zout
- 3 tl bakpoeder
Marmer chocolade bananenbrood🍌
Voor mij is het perfecte gezonde tussendoortje zonder twijfel bananenbrood. En dan wordt het zelfs nog lekkerder met een beetje chocolade er doorheen.
Super simpel om te maken maar oh zo lekker!❤️😍
15 min + 35 min baktijd 10 personen
instructies
1. Prak 2 van de 3 bananen met een vork volledig plat. Doe er de eieren bij en meng alles door elkaar.
2. Doe in 3 delen de bloem, havermoutmeel en de suiker erbij en meng goed door. Voeg er dan nog de vanille, bakpoeder en zout aan toe en meng nog maals door.
3. Verdeel je beslag dan in 3.
4. 1 van de 3 delen kan je alvast in een ingevette bakvorm doen. Meng 1 van de 2 andere delen met de cacaopoeder. Snijd de chocolade in kleine stukjes en voeg die ook aan het deel met de cacaopoeder toe.
5. Doe ook dat deel in je bakvorm over je eerste laag. Doe dan je derde deel ook in je bakvorm bovenop het tweede deel.
6. Maak dan met een mes of prikker een zigzag beweging doorheen je bakvorm zodat je een marble effect creëert.
7. Verwarm de oven voor op 175°C.
8. Snijd dan je laatste banaan door midden en leg het bovenop je cake. Doe er dan als laats eventueel nog wat klein gesneden noten overheen.
9. Bak je bananenbrood voor ongeveer 35 min.
SMAKELIJK! :)