oreo bananen brood
Ingrediënten
- 3 bananen (ongeveer 300 gram)
- 3 grote eieren (of 4 kleine)
- 110 g kokosmeel
- 130 g Zelfrijzend bakmeel
- 2 theelepels vanille aroma
- 1 theelepel kaneel
- snufje zout
- 10 oreos
- Eetlepel agave (optioneel)
Als je zin hebt in een gezonder tussendoortje is dit oreo bananenbrood echt geweldig!
Het is super snel klaar natuurlijk heel lekker en gemakkelijk om te maken.
Je kan het ook invriezen zodat je altijd een lekkere snack in huis hebt.
30 min + 40 min oventijd 12 plakjes
Instructies
1. Pureer eerst je bananen zodat het een papje wordt. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe. Als de eieren en de bananen een mooi geheel zijn kan je het kokosmeel eraan toevoegen.
2. Spatel het kokosmeel onder je mengsel en doe er dan het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, kaneel, vanille aroma en het snufje zout bij.
3. Meng alles goed door elkaar tot dat je een stevig brood deeg krijgt. Doe dan de oreos in een afsluitbaar zakje en klop ze met een deegroller in kleine stukjes.
4. Verwarm de oven voor op 180°C
5. Doe de kleine stukjes oreo bij het beslag en meng goed door. Vet dan een cake vorm in en stort het beslag in de vorm.
6. Doe dan eventueel nog wat extra oreo kruimels over de bovenkant van je bananenbrood. Zet het brood dan voor ongeveer 40-45 minuten in de oven.
7. Laat het dan een 15 tal minuten in de vorm afkoelen en laat het dan verder afkoelen op een roostertje.