Paascake

ingrediënten
voor de cake
- 275g zelfrijzend bakmeel
- 200g ongezouten roomboter
- 100g bruine suiker
- 125g kristalsuiker
- zakje vanille suiker
- 4 eieren
- 120ml karnemelk
- 2 tl vanille aroma
- 1 tl amandel aroma (optioneel)
- snufje zout
- 2 tl bakpoeder
Voor de botercrème
- 550g poedersuiker
- 265g ongezouten roomboter
- 3 el melk
- 2 tl vanille aroma
Voor de vulling
- 150g Frambozen confituur
voor de afwerking
- Paaseieren
- ...
Bakvorm
- Cakevorm 20cm

.
Het is weer bijna Pasen. En om al helemaal in de paas sfeer te komen heb ik deze heerlijke cake voor jullie gebakken.
De cake bestaat uit 2 lagen vanille cake met daartussen een lekkere vulling van frambozenconfituur. De cake is super smeuïg en het wordt alleen maar beter met de frisse frambozen. Natuurlijk kan bij een paascake de chocolade decoratie niet ontbreken!
1 uur + 30 min oventijd 12 personen
instructies
1. Doe het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en het zout in een kom en meng alles door elkaar.
2. Klop in een andere kom de boter en verschillende soorten suiker op totdat het wit en romig is.
3. Voeg er dan de vanille- en amandel aroma aan toe. Doe er dan al 1 ei bij en meng alles door elkaar. Voeg telkens pas het volgende ei toe als het andere in je beslag is opgenomen.
4. Doe vervolgens de helft van de droge ingrediënten bij je beslag en mix kort even door totdat het juist allemaal onder elkaar zit. Voeg dan de andere helft toe.
5. Doe als laatste nog de karnemelk erbij en meng nogmaals kort door.
6. verwarm de oven voor op 170°C.
7. vet 2 ronde bakvormen in en leg eventueel op de bodem een stukje bakpapier. (als je geen 2 vormen hebt kan je ze altijd in 2 beurten bakken.)
8. Zet de cakes dan voor 25 min in de oven.
9. Als je cakes klaar zijn laat je ze volledig afkoelen. Ondertussen kan je al beginnen aan de botercrème.
10. Zorg ervoor dat je boter op kamertemperatuur is. Klop je boter romig en wit. Laat de mixer aanstaan en voeg ondertussen eetlepel per eetlepel de poedersuiker eraan toe.
11. Doe als laatste nog de melk en de vanille aroma eraan toe en mix nog even kort door.
12. Dan kan je beginnen aan het opbouwen van je cake. Pak 1 van de 2 cakes en besmeer de bovenkant met een beetje botercrème. Doe vervolgens een beetje botercrème in een spuitzak en spuit het rondom de rand van je onderste laag cake.
13. Doe dan in en ring die je gespoten hebt je frambozen confituur (Zie toegevoegde foto). Leg de andere helft er bovenop en besmeer de volledige cake met botercrème.
14. Als je botercrème strak rondom je cake zit kan je beginnen met decoreren. Dit kan je volledige naar eigen smaak doen. Ik legde wat holle paaseieren en paaseieren op de bovenkant.
smakelijk! :)