Raspberry crumble bars


ingrediënten 

voor de crumble

  • 300g bloem 
  • 75g boter (kamertemperatuur)
  • 120g kristalsuiker 
  • 1 zakje vanille suiker 
  • 150g witte chocolade chips 
  • 2 eieren 
  • Snufje zoet 
  • scheutje melk 
  • vanille aroma 


voor de frambozen vulling 

  • 200g ongesuikerde frambozenjam



RASPBERRY CRUMBLE BARS!!

Vandaag maakte ik deze heerlijke én gezonde bars. 

Een smeuïge en zachte bodem, frambozenconfituur en een krokante crumble bovenop.

Klink groed toch? 


20min + 35 min oventijd                                             12 Bars



Instructies 

1. Zeef de bloem in een ruime kom en doe er een snuifje zout bij. Voeg de suiker en de boter toe en kneed het met je handen.

2. Doe er vervolgens de witte chocolade bij en 1 van de 2 eieren. Meng alles goed door en voeg het 2de ei toe zodra het 1e is opgenomen. 

3. Als je een goede kruimelstructuur hebt verkregen, is het klaar. Als het mengsel te stevig is, kan je er nog een eetlepel melk bij doen.

4. Neem hierna 2/3 van het beslag en doe het in een diepe baklplaat of een brownie vorm. Druk het stevig aan.

5. Verwarm ondertussen de oven op 165°C.

6. Zet de vorm in de oven voor 18 minuten. Wanneer het klaar is haal je de vorm eruit en laat je het een beetje afkoelen. Als je onderkant lauw is, kan je de frambozenjam erover smeren.

7. Neem dan de rest van je beslag en kruimel het over de bovenkant van je koek. Zet het dan nog eens voor 15min in de oven.

8. Laat je koek 10 minuten in de vorm afkoelen. Haal het na  10 minuten uit de vorm en laat het volledig afkoelen op een roostertje.

 

SMAKELIJK!! 

zoet.gebak@gmail.com
je mening is altijd welkom! 
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin