Raspberry meringue bars


ingrediënten 

Voor de bodem 

  • 160g + 125g bloem
  • 50g kristalsuiker 
  • 25g poedersuiker 
  • 140g ongezouten roomboter koud 
  • citroenzeste 


Voor de frambozencurd 

  • 270g bevroren frambozen 
  • citroenzeste van 2 citroenen 
  • 60g citroensap 
  • 190g kirstalsuiker 
  • 3 eieren 
  • 85g + 85g ongezouten roomboter 
  • 1 el maïzena 


Voor de Meringue 

  • 60 ml water 
  • 230g kristalsuiker 
  • 3 eiwitten 
  • Snufje zout 


Benodigdheden 

  • Vierkante bakvorm 24X24
  • Keukenthermometer 
  • keukenrobot
  • bakpapier  







ramboos meringue repen!
Deze keer heb ik een recept voor deze lekkere frambozen koekjes. Een krokant koekje met een laag frisse frambozenjam afgewerkt met meringue!




25 min baktijd + 40 min                                        16 repen


instructies 

1. Doe in een pannetje de frambozen, citroensap en de citroenzeste. Laat ze zachtjes inkoken totdat ze mals zijn.

2. Zeef de frambozen in een ander kommetje. Zeef dan de frambozen nog een keer maar voeg er nu de suiker aan toe en roer het goed door. Het zou nu een beetje afgekoeld moeten zijn.

3. Voeg er dan de eieren en de maïzena bij en meng goed door. Zet je pannetje terug op het vuur en kook op een zacht vuurtje totdat het wat dikker is.

4. Als je met een spatel over de bodem van de pan een streep trekt zou de curd in 2 moeten splitsen. Als dat zo is haal je het pannetje van het vuur en meng je het totdat de boter volledig is gesmolten.

5. Doe de curd dan in een kommetje en dek af. Laat rusten in de koelkast 

6.  Bekleed je bakvorm met bakpapier. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een blender en blend alles goed door elkaar. Stort je deeg in een bodem en druk het stevig aan. 

7. Verwarm de oven voor op175°C. Bak de bodem voor 20-25 min 

8. Doe dan bovenop de repen de curd en verdeel het over je bodem zodat er overal ongeveer evenveel curd is. Zet dan nog eens 15 min in de oven.

9. Als je bodem klaar is laat je deze volledig afkoelen.

10. Ondertussen kan je de meringue al maken. Doe 200g suiker en het water in een pannetje en breng aan de kook. Doe ondertussen de eiwitten en de rest van e suiker in een kom van je elektrische mixer.

11. Als je suikersiroop op een temperatuur van 110°C is begin je met het opkloppen van je eiwitten. Als je suikersiroop op 118°C is voeg je het langzaam toe aan de eiwitten terwijl je het blijft doormixen.

12. Als al je suikersiroop is toegevoegd zet je je mixer op maximaal en klop je op totdat je een mooie meringue hebt.

13. Voeg als je bodem volledig is afgekoeld de meringue eraan toe verdeel deze over de volledige bovenkant bruleer de meringue.

SMAKELIJK! :)

zoet.gebak@gmail.com
je mening is altijd welkom! 
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin