Red velvet cupcakes

Ingrediënten
Voor de cupcakes
- 140g zelfrijzend bakmeel
- 10g cacao poeder
- 1 tl bakpoeder
- 70g ongezouten roomboter
- 130g suiker
- 1 zakje vanille suiker
- 1 ei + 1 eigeel
- 120 ml karnemelk
- 1 el rode kleurstof
- snufje zout
- 2 tl vanille aroma
- 1 tl bakpoeder
Voor de cream cheese topping
- 110g ongezouten roomboter
- 115g roomkaas (philadelphia)
- 250g poedersuiker
De leukste cupcakes zijn ongetwijfeld deze heerlijke red velvet cupcakes.
Een luchtig en smeuïg cakje met cacao poeder. Afgewerkt met een cream cheese frosting.
Super lekker en echt waar heel makkelijk om te maken.
30 min + 20 min oventijd 10 cupcakes
instructies
1. Meng in een kleine kom bloem, cacao poeder, bakpoeder en zout. Zet het dan even aan de kant.
2. Doe in een grotere kom de ongezouten roomboter, (op kamertemperatuur) suiker en vanillesuiker en klop het totdat het witter en luchtig is. Dit kan ongeveer 3 min duren.
3. Doe dan eerst het ei erbij en mix even kort door. Doe dan het eigeel erbij en mix weer even door. (mix voor ongeveer 2min)
4. Doe dan afwisselend de droge ingrediënten en de karnemelk bij de boter en suiker mix en mix kort door mix het niet te lang.
5. Doe dan de kleurstof erbij en meng het een laatste keer door elkaar.
6. Verwarm de oven voor op 175°C
7. Doe in een cupcake vorm papiertjes en verdeel het deeg over de houder. Zet de cupcakes dan voor 18-20 min in de oven.
8. Maak ondertussen de cream cheese frosting. Doe dan de zachte roomboter en de roomkaas in een ruime kom en mix het voor ongeveer 5 min romig.
9. Doe dan de poedersuiker erbij en mix nog eens door. Doe de topping dan in een spuitzak en leg het even in de frigo totdat de cupcakes klaar zijn.
10. Laat de cupcakes dan ongeveer 10 min in de vorm afkoelen en dan verder op een roostertje. Als ze volledig koud zijn kan je beginnen met decoreren.
11. Spuit op elke cupcake de cream cheese frosting en klaar!!
SMAKELIJK!! :)