Scones

ingrediënten
- 62g ongezouten roomboter
- 225g zelfrijzend bakmeel
- 1tl bakpoeder
- 25g poedersuiker
- snufje zout
- 75ml karnemelk
Ik zag de laatste tijd overal op het internet scones voorbij komen, maar ik kon ze nergens in de winkel vinden dus ik ging zelf aan de slag.
Ik vind het zo lekker! En heb nu al zin om er eens opnieuw te maken. Ik belegde de scones met aardbeienconfituur en dit was een geweldige combinatie.
1 u 20 min + 12 min oventijd 10 scones
Instructies
1. Snij de ongezouten roomboter in kleine blokjes. Meng dan het bakmeel, pakpoeder, poedersuiker en het zout in een kom. Voeg daarbij de boter en wrijf die door het mengsel.
2. voeg dan de karnemelk er aan toe en kneed het deeg goed door (als je deeg nog te droog is kan je altijd wat karnemelk erbij doen).
3. Bestuif dan het aanrecht met een beetje bloem en rol het deeg uit tot het ongeveer 1cm dik is. Steek dan uit het deeg ronde vormpjes (dit kan je doen met een uitsteekvormpje of een glas, mijn uitsteekvorm het een diameter van 7cm)
4. Leg dan de rondjes voor ca een uur in de koelkast.
5. Verwarm de oven voor op 220°. Als de scones uit de frigo zijn bestrijk je de bovenkant met nog wat karnemelk of een eitje.
6. Zet dan de scones voor ongeveer 12 min in de oven;
Smakelijk!