Sinaasappel citroen paascake

Ingrediënten
Voor de cake
- 315 g bloem
- 120g kandijsuiker
- 60g agave of honing
- 1 citroen
- 1 sinaasappel
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel vanille aroma
- 270 g yoghurt (vanille)
- 180 g gesmolten boter
- 4 eieren
Voor de icing
- 75 g poedersuiker
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel water
Voor de decoratie
- Rolfondant
- paaseitjes
Om in het paasthema te blijven, maakte ik deze frisse tulbandcake met sinaasappel en citroen.
Ik werkte de tulband af met bloemetjes van rolfondant en heerlijke paaseitjes.
Een super lekkere en leuke cake om te maken!
50 min + 30 min oventijd 10 personen
Instructies
1. Verwarm de oven voor op 175°. Zeef de bloem, bakpoeder en het zout in een kom. Meng in een andere kom de suiker, de rasp van 1 citroen en van 1 sinaasappel en roer dit door elkaar.
2. Voeg dan de eieren, het citroensap en de vanille aroma toe en mix dit door met een elektrische mixer totdat het luchtig wordt.
3. Voeg dan de yoghurt toe en mix opnieuw. Doe als laatste de gesmolten boter erbij en mix nog een laatste keer door elkaar. Voeg dan de droge ingrediënten beetje bij beetje bij de natte ingrediënten en spatel dit door elkaar.
4. Vet je tulbandvorm in en giet het beslag in je vorm. Zet dan de cake voor 30-35 minuten in de oven. Ondertussen kan je het glazuur maken
5. Doe de poedersuiker in een kommetje en voeg daar het citroensap en het water aan toe en roer door tot je een mooi glazuur hebt. (als het te dik is kan je er nog een beetje water bij doen, en als het te dun is kan je er poedersuiker bij doen)
6. Als de cake klaar is laat je hem eerst 10 minuten in de vorm afkoelen en dan verder op een roostertje. Als hij volledig koud is, kan je het glazuur over de bovenkant van de tulband gieten boven de gootsteen en het even laten uitdruppelen.
7. Kneed dan de fondant totdat die wat zachter is en strooi wat poedersuiker over je aanrecht. Rol de fondant uit, steek er bloemetjes uit en decoreer je cake ermee.
8. Optioneel! Pak eventueel nog wat paaseitjes en leg ze op de bovenkant van de tulband.
Smakelijk! :)