Valentijn jam cupcakes


ingrediënten 

Voor de cupcakes

  • 120g ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
  • 50g kristalsuiker
  • 50g lichte basterdsuiker 
  • 120g bloem
  • 2tl bakpoeder 
  • 0,5 zakje vanille suiker 
  • 2 eieren 
  • 45ml karnemelk 

Voor de botercréme

  • 160g ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
  • 70g witte chocolade 
  • 70g poedersuiker 

Voor de afwerking 

  • Frambozenjam
  • Eventueel wat hagelslag, karamel bolletjes... 



Hier is het dan mijn aller eerste valentijn gebakje op mijn website. Dit weekend maakte ik voor mijn grootouders deze vanille kaneel cupcakes gevuld met frambozen jam.

Daarna werkte ik ze af met een witte chocolade botercréme. Een perfect gebakje voor op tafel te zetten met Valentijn!




40 min + 20 min oventijd                       10 cupcakes 


Instructies 

1. Verwarm de oven voor op 180°. Doe dan de suiker, vanillesuiker en de boter in een kom en klop romig. Voeg dan de eieren 1 voor 1 toe tot dat ze volledig zijn opgenomen.

2. Voeg dan de karnemelk toe en mix door tot het beslag wat luchtiger begint te worden. Dan kan je de bloem en de bakpoeder door het beslag zeven. Mix dan een paar minuten goed door.

3. Vul de cupcake vorm ondertussen met papieren vormpjes. Als je beslag goed is kan je de vormpjes vullen. Zet dan de cupcakes in de oven voor ca 15-20 minuten.

4. Dan kan je de witte chocolade smelten au bain marie. Als ze volledig is gesmolten haal je het pannetje van het vuur en laat je het volledig afkoelen.

5. Als de chocolade is aan het afkoelen kan je de boter wit en romig kloppen voor ongeveer 5 min. Wanneer de chocolade volledig afgekoeld is kan je die bij de boter doen. (het is belangrijk dat de chocolade koud is zodat de boter niet smelt)

6.  Doe als laatst de poedersuiker erbij en klop alles goed onder elkaar. Doe het dan in een spuitzak en leg het even in de koelkast.

7. Als de cupcakes klaar zijn laat je ze afkoelen. Als ze volledig koud zijn snij je me een mesjes een rondje uit het midden van de cupcake tot net boven het einde. Dat gaatje vul je dan met jam, en maak je het weer dicht.

8. Als laats kan je de cupcake afwerken met je witte chocolade botercréme en eventueel met nog wat hagelslag of karamel bolletjes.

Smakelijk!

zoet.gebak@gmail.com
je mening is altijd welkom! 
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin